herfstvakantie in Natuurmuseum Brabant!

Herfstvakantie: tijd voor een weekje bijkomen van de eerste schoolperiode en leuke dingen doen. Zin in een dagje Natuurmuseum Brabant? Gezellig! De fototentoonstelling van Comedy Wildlife is vanaf 23 oktober open. En Mispoezen en Pechvogels, onze tentoonstelling over het opzetten van dieren (en wat er mis kan gaan) is dan ook nog te zien. Ook hebben we een verzameling mammoetbotten met een mooi verhaal.
Het museum is zonder QR-code te bezoeken (wel vooraf tickets reserveren!).
Zien we jullie snel?

Comedy Wildlife en mammoetbotten 
In het museum zijn een heleboel mooie botten te vinden, met vaak interessante verhalen erbij. Denk alleen maar aan de Potvis, een 15 meter lang skelet van een mannetjespotvis die in 1995 een verkeerde afslag nam voor de kust van Scheveningen. En op dit moment zijn er nog meer botten te zien: op de tweede etage liggen de botten van een compleet mammoetskelet. Zeker even kijken: preparateur Mickel van Leeuwen van Inside Out Animals puzzelde de botten zoveel mogelijk bij elkaar tot een hele mammoet. De zaal is afgesloten, maar vanachter de ruit is het puzzelresultaat goed te zien!

Naast de botten vind je ruim veertig geweldige foto’s van Comedy Wildlife Photography Awards:  de finalisten hangen ook dit jaar weer exclusief bij ons in Tilburg. 
Je zou bijna vergeten dat het museum ook nog eens hele leuke tentoonstellingen heeft! Op de website vind je alle informatie.
Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een (wel QR-code nodig) . En dan weer verder ontdekken!

Herfstvakantie in Natuurmuseum Brabant?
Dat kan dit jaar “gewoon”. Alle doe-activiteiten in de tentoonstellingen mogen weer gebruikt worden en er is geen eenrichting meer. Wel is het nog steeds verplicht om vooraf tickets te reserveren: zo weet je zeker dat je naar binnen kunt, en het museum kan op die manier de drukte reguleren.
Wanneer je iets wilt eten of drinken in het museumcafé is een QR-code of testbewijs nodig. Als je dit niet wilt of kunt, ben je van harte welkom op ons (deels overdekte) terras.

Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de herfstvakantie ook op maandag 18 en 25 oktober geopend.