kerstvakantie...!

thee bij Kikker, mammoetjager of natuuronderzoeker worden?

Tijd voor vakantie! Even bijkomen van alle (feest-) drukte en leuke dingen doen. Over leuke dingen gesproken: staat Natuurmuseum Brabant ook op je lijstje? Daar kun je in IJstijd! tussen de rotsen dwalen en kom je onderweg een mammoet en een sabeltandtijger tegen. Of je wordt natuuronderzoeker in de OO – zone. Rond de potvis hangt de fototentoonstelling In de Brabantse voetsporen van Vincent van Gogh, en de mooiste inzendingen voor het NK prepareren zijn ook nog de hele kerstvakantie te zien. En voor de kleintjes is er Kikker is hier! naar de boeken van Max Velthuijs. Genoeg te doen dus… niet voor niets werd ’t museum voor de vierde keer op rij beste kidsproof museum van Noord-Brabant. Let wel op de openingstijden rondom de feestdagen, er zijn wat kleine wijzigingen. Fijne vakantie!

Kikker is hier!

Twaalf Kikkerboeken schreef Max Velthuijs, en het zijn stuk voor stuk prachtige themaverhalen. Ze maken grote zaken bespreekbaar voor kleine kinderen- en er wordt vooral ook veel gespeeld! In de tentoonstelling kunnen kinderen zich helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen. Maar ook een memory-spelletje doen, verkleden als Kikker of even met een boek of filmpje in een hoekje gaan zitten.

OO – ZONE, IJstijd!, de Reis en nog meer

In Natuurmuseum Brabant verveel je je geen moment. In de OO -zone kun je meer dan tweeduizend objecten zien en –nog leuker- je mag ze ook uit de lades halen met je speciale onderzoekspas. Die pas is voor bezoekers vanaf acht jaar, de vitrines zijn voor jong en oud.

Vergeet het winterse weer buiten en kruip lekker terug in de baarmoeder bij de tentoonstelling Hoezo seks? Fiets net zover als dieren reizen in de tentoonstellingszaal Van hot naar her. Bij het skelet van de Potvis is een fototentoonstelling te zien over de Brabantse wortels Vincent van Gogh. Daarna kun je in de IJstijd!-zaal op mammoetjacht en Neanderthalers van dichtbij bekijken.

Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een broodje van de maand, tosti krokodil of versier je cupcake als een dier. En dan weer verder ontdekken!

Algemene informatie

Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en maandagen gesloten! Kijk voor alle aangepaste openingstijden op onze website www.natuurmuseumbrabant.nl.