Kinderboekenheld Kikker lanceert nieuwe prijs: Kikker Groenprijs

Vandaag werd in Natuurmuseum Brabant in Tilburg de Kikker Groenprijs gelanceerd. Kinderboekenheld Kikker en acteur, presentator en kinderboekenschrijver Curt Fortin verzorgden de aftrap van deze nieuwe groene prijs, samen met groep 1 en 2 van montessorischool De Elzen uit Tilburg.

Middenin de tentoonstelling ‘Kikker is hier!’ werden de kinderen door Fortin voorgelezen en onthulden ze daarna de Kikker Groenprijs.

Fortin is bekend als o.a. acteur in de tv-series Hoelahoep, Het Huis Anubis en Malaika, jurylid van het Junior Songfestival en presentator van jeugdprogramma’s als De Schatkamer.

In 2014 lanceerde hij zijn eigen kinderboek, Yakanuko, dat hij samen met Nick van Leent maakte en waarin de hoofdpersoon strijdt voor een betere wereld.

De Kikker Groenprijs is een initiatief van Uitgeverij Leopold en Stichting Max Velthuijs en sluit dit jaar aan bij de Natuurprijs 2015 van het Nationaal Groenfonds.

Met de prijs willen deze organisaties nieuwe groene initiatieven gericht op kinderen belonen. Twee inzendingen maken kans op een financiële aanmoediging om verdere uitrol van de plannen mogelijk te maken. Eén project van volwassenen voor kinderen wint € 2.000,-; één project van kinderen voor kinderen wint € 500,-.

De jury bestaat uit afgevaardigden van de initiatiefnemers.

Bedrijven, brancheverenigingen, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers, schoolklassen, leerkrachten, ouders en kinderen kunnen zich inschrijven voor de Kikker Groenprijs 2015. De inzendingen kunnen al gestarte projecten zijn, maar ook ideeën die nog op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun moet worden gevonden. Voorbeelden van projecten die in aanmerking komen zijn het aanleggen van een schoolmoestuin of een educatief project om scholieren bewust te maken van milieuvervuiling.

De inzendingen moeten uiterlijk op 1 mei 2015 zijn ingestuurd.

De winnaar van de Kikker Groenprijs wordt bekend gemaakt tijdens natuurfestival Fête de la Nature 2015, dat op 23, 24 en 25 mei 2015 plaatsvindt.

Meer informatie staat op www.dewereldvankikker.nl.

Kikker

In de Kikker-boeken van Max Velthuijs beleeft Kikker samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje allerlei avonturen. Thema’s als vriendschap, verliefdheid, angst, dood en natuur hebben in de boeken een belangrijke rol.

Van 21 t/m 30 maart vindt de Kikkertiendaagse plaats. Het thema van de Kikkertiendaagse 2015 is ‘Natuur is een feest!’.

Bij het themaboek Het jaar van Kikker is een gratis zakje tuinkerszaadjes gevoegd.

Op www.dewereldvankikker.nl kunnen gratis knutselmaterialen en lesbrieven worden gedownload.