Mooie jaren voor Natuurmuseum Brabant

Prachtige cijfers in 2015, mooie plannen voor 2016

Na een paar pittige jaren zijn nu er nu duidelijk betere tijden aangebroken voor Natuurmuseum Brabant. In 2015 werd het oude bezoekersrecord verpulverd (de eindstand in 2015 stond op maar liefst 67.612 bezoekers) en ook de bezoekersaantallen voor het eerste kwartaal 2016 zijn meer dan goed. Met deze cijferlijst (o.a. 8,8 volgens Museuminspecteurs, landelijk tweede beste kidsproof museum, online bezoekersrecord) plus een tweetal nieuwe tentoonstellingen op de planning ziet 2016 er zonnig uit.

Het museum was al “apetrots” (getuige de laatste nieuwjaarswens) en verheugt zich op de twee grote projecten die dit jaar opengaan voor publiek.

Tentoonstellingen: Bosch en BOS (zonder ch)
Het museum werkt achter de schermen aan een tweetal grote projecten: later dit jaar opent een speciale versie van de succesvolle OO – zone maar dan voor de kleinere bezoekers (geplande opening in september 2016). In april ging De dieren van Jeroen Bosch van start, een onderdeel van de Bosch Grand Tour waarin de Bossche schilder Jheronimus Bosch wordt geëerd in het kader van zijn 500e sterfdag. Meer informatie vindt u hier.

BOS is een speciaal verhaal. In 2010 opende de OO - voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder; dit omdat er enige leesvaardigheid gevraagd wordt voor de opdrachten. Al vanaf de opening zagen de medewerkers dat jongere broertjes en zusjes stonden te trappelen om mee te doen. Langzaam maar zeker groeide het idee om een speciale zaal voor de kleine onderzoekers te ontwerpen, waar zij ook op eenzelfde manier aan de slag kunnen. Die zaal komt er nu: een knusse, veilige omgeving vol technische hoogstandjes, met als absoluut hoogtepunt vier keer per jaar de wisseling van de seizoenen. Hiervoor verandert elk kwartaal de sfeer, de belichting en een aantal "seizoensdieren". Uniek voor Nederland en Europa!
Meer informatie volgt via de website.