voorjaarsvakantie in Natuurmuseum Brabant

natuuronderzoeker, mammoetjager of Kikkervriend?

Joepie, vakantie! Als je een beetje uitgerust bent, of even zin hebt in iets anders: dan kom je toch lekker naar het museum! Daar word je mammoetjager of natuuronderzoeker, of allebei...We zijn van dinsdag t/m zondag alle dagen open. Tot snel!

Zin om leuke dingen te doen? Denk dan eens aan Natuurmuseum Brabant! Daar kun je in IJstijd! tussen de rotsen dwalen en kom je onderweg een mammoet en een sabeltandtijger tegen. Of je wordt natuuronderzoeker in de OO – zone. Rond de potvis hangt de fototentoonstelling Nomaden van de oceaan (over stormvogels en albatrossen), en voor de kleintjes is er Kikker is hier! naar de boeken van Max Velthuijs. Genoeg te doen dus… niet voor niets werd ’t museum voor de vierde keer op rij beste kidsproof museum van Noord-Brabant. Fijne vakantie!

Kikker is hier!
Twaalf Kikkerboeken schreef Max Velthuijs, en het zijn stuk voor stuk prachtige themaverhalen. Ze maken grote zaken bespreekbaar voor kleine kinderen- en er wordt vooral ook veel gespeeld! In de tentoonstelling kunnen kinderen zich helemaal uitleven: in Kikkers huisje rondscharrelen, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen.Maar ook een memory-spelletje doen, verkleden als Kikker of even met een boek of filmpje in een hoekje gaan zitten.

OO – ZONE, IJstijd!, de Reis en nog meer
In Natuurmuseum Brabant verveel je je geen moment. In de OO -zone kun je meer dan tweeduizend objecten zien en –nog leuker- je mag ze ook uit de lades halen met je speciale onderzoekspas. Die pas is voor bezoekers vanaf acht jaar, de vitrines zijn voor jong en oud.

Vergeet het natte weer buiten en kruip lekker terug in de baarmoeder bij de tentoonstelling Hoezo seks? Fiets net zover als dieren reizen in de tentoonstellingszaal Van hot naar her. Bij het skelet van de Potvis is een fototentoonstelling te zien over de Brabantse wortels Vincent van Gogh. Daarna kun je in de IJstijd!-zaal op mammoetjacht en Neanderthalers van dichtbij bekijken.

Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een broodje van de maand, tosti krokodil of versier je cupcake als een dier. En dan weer verder ontdekken!

Drukte tijdens de vakantie
Het kan gebeuren dat het op sommige dagen behoorlijk druk is in het museum. Er is voor iedereen wel een plekje te vinden, maar het kan dus wel gebeuren dat je even moet wachten bij het mammoetsluipen. Tijdens de vakantie geldt ook dat je in de OO - zone maximaal één pasje krijgt per gezin, dus dat je een computer met de andere leden van je gezelschap moet delen. Dat doen we zodat we geen mensen teleur hoeven te stellen. We vragen jullie begrip hiervoor!

OpeningstijdenNatuurmuseum Brabant is tijdens de vakantie geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.