Themamiddagen Natuur en duurzaamheidseducatie

Ook in 2024 worden er vanuit de NDE-hub themamiddagen over verschillende onderwerpen georganiseerd. Schooltuinen, voedseleducatie of educatieve materialen: je krijgt handvatten en inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan.
De themamiddagen zijn bedoeld voor NME coördinatoren, leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Deelname is gratis. Aanmelden kan via nde@spam-protectnatuurmuseumbrabant.nl . 

Op donderdag 29 februari vanaf 15.00 uur start er een middag over educatieve materialen die je in de klas kunt inzetten. Via Natuurmuseum Brabant, IVN Tilburg en op termijn Natuur om de Hoek kun je allerlei spullen lenen of huren om met je klas te gebruiken. Denk aan opgezette dieren, leskisten, determinatiekaarten, loepjes en loeppotjes…. 

Op woensdag 20 maart vanaf 15.00 uur gaan we aan de slag met het thema schooltuin en voedseleducatie. Hoe kun je hiermee met je klas aan de slag? Wil je misschien “De Grote Pieperles” gaan geven, een schoolmoestuin starten of van buitenlessen verankeren in je onderwijs (met een mooie aftrap tijdens de Nationale Buitenlesdag op 8 april)? Kom eens kijken wat mogelijk is! 

Eind mei willen we een themamiddag organiseren over de verbinding van de domeinen. We denken hierbij aan natuur en techniek, waarbij vakkenintegratie uitstekend mogelijk is. In de volgende nieuwsbrief meer informatie hierover.