vakantie..!!

Yesss, vakantie! Dat betekent zes weken lang alle tijd om volop te spelen en leuke dingen te doen. Over leuke dingen doen gesproken: staat Natuurmuseum Brabant ook op je lijstje? Daar kun je op vakantie naar de IJstijd!. Je kunt er op mammoetjacht en komt onderweg sabeltandtijgers en Neanderthalers tegen. Hou je meer van wolven? Test dan je wolvenkennis in De Ware Wolf, zet een tattoo en twitter mee of de wolf terug moet naar Nederland. Theedrinken doe je tussendoor bij Kikker. Of je wordt natuuronderzoeker in de OO – ZONE, waar je met een speciale onderzoekspas allerlei leuke onderzoekjes kunt doen. Teveel om op te noemen dus! Het museum werd niet voor niets (voor de vierde keer op rij) beste kidsproof museum van Noord-Brabant en tweede van Nederland. Fijne vakantie en tot snel!

OO – ZONE en de Reis
In Natuurmuseum Brabant verveel je je geen moment. Je kunt er bijvoorbeeld in de OO - zone meer dan tweeduizend objecten zien en –nog leuker- je mag ze ook uit de lades halen met je speciale onderzoekspas! Die pas is voor bezoekers vanaf acht jaar, de vitrines zijn uiteraard voor jong en oud.

Vergeet de temperatuur buiten en kruip lekker terug in de baarmoeder bij de tentoonstelling Hoezo seks? Toch te warm? Dan is IJstijd! misschien meer je ding, met Neanderthalers en mammoeten.

In de gloednieuwe tentoonstelling De Ware Wolf maak je kennis met een fascinerend roofdier en zijn familie. De kleintjes zien op de tweede etage de boekjes van kinderboekenheld Kikker tot leven komen, compleet met huisje en appelboom. En dan is er ook nog het vijftien meter lange skelet van een potvis. Kortom, je vermaakt je wel, of je nou 3 bent of 83.

Hongerig en moe geworden? Probeer dan in het café een tosti krokodil of versier je cupcake als een dier. En dan weer verder ontdekken! |

Algemene informatie

Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk hier voor de actuele openingstijden of bel 013 5353935.