Tekenworkshops in september en oktober
In het kader van onze tentoonstelling Wetenschap Verbeeld/ Van potlood tot pixel organiseert Natuurmuseum Brabant een serie afwisselende tekenworkshops. Zin om je eigen kwast of potlood weer op te pakken? Hier is je kans! Je vindt de geplande workshops hieronder (nog onder voorbehoud).
Na de zomer wordt het definitieve programma bekend en kunnen de workshops ook geboekt worden. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
De kosten bedragen 35 euro. Daar zijn koffie, thee, water, materialen én de hele dag toegang tot het museum bij inbegrepen.
Who's that bird in the sky? Raptor identification
Zondag 21 september, 13.00 - 15.00
docent: Harin Lee
Engelstalig
Over de workshop en de docent
Heb je je ooit afgevraagd welke havik, arend of valk je ziet als je over de weg rijdt? In deze workshop leer je roofvogels in volle vlucht te identificeren op basis van verschillende herkenbare kenmerken zoals anatomie, vliegstijl, gedrag en meer. Daarnaast leer je om veldjournaals te maken van roofvogels en zelfs om een papieren miniatuur roofvogel in volle vlucht te maken (natuurlijk met de juiste markeringen).
Deelnemers leren tekenen vanuit observatie en op welke kenmerken ze moeten letten bij het identificeren van verschillende roofvogelsoorten.
Harin Lee studeerde dit jaar af aan de Master Scientific Illustration. Haar afstudeerwerk (over robotica) is in de tentoonstelling Wetenschap Verbeeld te zien.
Schelpen schilderen met gouache
Zondag 12 oktober, 13.00-16.00 uur
Docenten: Anne Jasker en Maartje van Denderen
Over de workshop en de docenten
Hoe kun je met gouache een realistische illustratie maken van een schelp? Leer in deze workshop de basistechnieken van het werken met gouache en de anatomie en biologie van een schelp.
Gouache is een fijn en vergefelijk medium waarmee je zowel snelle schetsen als gedetailleerde schilderijen kunt maken. Het is een soort verf die zowel op waterverf als acrylverf lijkt, maar er dus tussenin zit.
Maartje en Anne zijn twee studenten van de master Scientific Illustration in Maastricht, een studie waarbij wetenschap en kunst samenkomen tot kunstwerken met educatieve doeleinden. Ze leren je graag meer over dit vak tijdens deze workshop! Kennis over schelpen of gouache heb je niet nodig, alleen enthousiasme en interesse in het illustreren van de natuur.

Andere workshops in de planning
Net als vorig jaar staan er ook nog ouder-kind workshops op de agenda, in oktober. Verdere informatie volgt!